Yhdistys

4H on tekemisen iloa!

 

Äänekosken 4H-Yhdistys on osa valtakunnalista 4H-järjestöä, joka on poliittisesti sitoutumaton nuoriso- ja kansalaisjärjestö.

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

 4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

Toiminnan painopisteet ovat ryhmätoiminnassa, nuorten kouluttamisessa sekä työelämävalmiuksien lisäämisessä ja työllistämisessä, yrittäjyyskasvatuksessa, ympäristön ja luonnon tuntemuksen lisäämisessä, kansainvälisyydesssä ja osallistumaan sekä vaikuttamaan kannustamisessa.  

 4H-toiminta perustuu ammattitaitoisten toimihenkilöiden ja suuren vapaaehtoisten joukon yhteistyölle. Merkittävä osa varsinaisesta nuorisotyöstä tehdään vapaaehtoisten toimesta. Vapaaehtoiset ohjaajat ovat usein ensimmäinen ja tärkein kontaktipinta lapsiin ja nuoriin.


Yhdistyksemme hallitus

 
TehtäväNimiSähköpostiosoitePuhelinnumero
PuheenjohtajaMarja Lupsakko  044 529 4341
VarapuheenjohtajaRiku Tulla  
NuorisojäsenElina Hytönen  
JäsenCarita Hämäläinen  
JäsenSanni Mönttinen  
JäsenHeikki Tourunen  
JäsenMia Rahinantti  
JäsenEila Rauhala  
JäsenHeli Hyttinen  
VarajäsenJanika Möttönen  
VarajäsenKaarina Suutala-Nousiainen  
VarajäsenMari Suuronen  

 

Äänekosken 4H-Yhdistys 

Sumiaisraitti 19

44280 Sumiainen

 

Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja

Anneli Qvintus

Puh 040 356 3608

anneli.qvintus@4h.fi

 

Hanketyöntekijä (Landebuusti)

Sij. Sanni Mönttinen

Puh 044 774 9139

landebuusti@4h.fi