Yhdistys

4H on tekemisen iloa!

 

Äänekosken 4H-Yhdistys on osa valtakunnalista 4H-järjestöä, joka on poliittisesti sitoutumaton nuoriso- ja kansalaisjärjestö.

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

 4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

Toiminnan painopisteet ovat ryhmätoiminnassa, nuorten kouluttamisessa sekä työelämävalmiuksien lisäämisessä ja työllistämisessä, yrittäjyyskasvatuksessa, ympäristön ja luonnon tuntemuksen lisäämisessä, kansainvälisyydesssä ja osallistumaan sekä vaikuttamaan kannustamisessa.  

 4H-toiminta perustuu ammattitaitoisten toimihenkilöiden ja suuren vapaaehtoisten joukon yhteistyölle. Merkittävä osa varsinaisesta nuorisotyöstä tehdään vapaaehtoisten toimesta. Vapaaehtoiset ohjaajat ovat usein ensimmäinen ja tärkein kontaktipinta lapsiin ja nuoriin.

Yhdistyksen toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät yhteystiedot -sivulta.


Yhdistyksemme hallitus

 
TehtäväNimiPuhelinnumero
PuheenjohtajaMarja Lupsakko 044 529 4341
VarapuheenjohtajaRiku Tulla 
NuorisojäsenSilja Huhtala 
JäsenCarita Hämäläinen 
JäsenMaaret Latva-Karjanmaa 
JäsenMari Suuronen 
JäsenVeera Vuorela 
JäsenHeidi Taipale 
JäsenHilla Paananen 
   
VarajäsenLeila Muli 
VarajäsenKatariina Suutala-Nousiainen 
VarajäsenHeidi Salmela 

 

 

Äänekosken 4H-Yhdistys 

Sumiaisraitti 19

44280 Sumiainen

 

Kellosepänkatu 21

44200 Suolahti

 

Yhteystiedot

vs. Toiminnanjohtaja

Sanni Mönttinen

Puh 040 356 3608

sanni.monttinen@4h.fi

 

Toiminnanohjaaja

Eija Kivelä

Puh 044 764 2128

aanekoski@4h.fi