Äänekosken 4H-yritykset

Tämän sivun reunasta pääset tutustumaan tarkemmin  Äänekosken 4H-yrityksiin. Palveluista löytyy muun muassa  pihatöiden tekijöitä, metsien raivaajia, valokuvausta, leipureita, eläinten hoitajia, lasten hoitajia, ikkunan pesijöitä , korujen tekijöitä, ompelija.... Jos et löydä listasta apua, voit ottaa yhteyttä toiminnanjohtajaamme Emmaan. Näin saat tietoa myös sivulta uupuvista 4H-Yrittäjistä. 

Vuonna 2023  Äänekoskella toimii noin 60 4H-yrittäjää!

Emma Pellinen: 040 3563608 /emma.pellinen@4h.fi

Huom! Sivustoa rakennetaan parhaillaan ja uusien yrityksien esittelyitä lisätään sivustolle. 

4H-YRITTÄJÄN TARINA:

BySaima on 4H-yritys, joka tekee tilauksesta erilaisia kakkuja ja leivonnaisia juhlaan sekä arkielämään ja myy satunnaisesti itsetekemiään vaatteita ja muuta pikkutavaraa, kuten pussukoita, hameita, mekkoja ja paitoja. Saima kertoi, että sai idean perustaa 4H-yrityksen, koska hän on pienestä asti tykännyt leipoa ja tehdä käsitöitä. Jossain vaiheessa omat leipomiset ja ompeluharrastus alkoivat mennä yli oman kodin tarpeiden, joten hän alkoi myydä niitä muille ihmisille yrityksen muodossa. Yrittäjyyden aloittamiseen vaikutti myös se, että yrittäjänä saa tehdä juuri sitä mistä itse tykkää.

Yrittäjyydessä voi olla myös haasteita, kuten Saimi kertoikin, että joskus voi olla haastavaa rajoittaa oman työn määrää, koska tekisi mieli vastata jokaiseen tilaukseen myöntävästi. Täytyy kuitenkin muistaa työskennellä omalla mukavuusalueella juuri sen verran, kun itsestä tuntuu hyvältä.

Saima neuvoi, että ensimmäisenä kannattaa kertoa yrityksestä ystäville ja perheelle, jotta tieto leviää. Sosiaalisessa mediassa mainostaminen on myös kannatettavaa, pitää vain muistaa miettiä, mikä kanava on paras mahdollinen, riippuen siitä, mitä yrityksen toiminta tarjoaa ja mistä siitä kiinnostuvia asiakkaita parhaiten tavoittaa. Ei tarvitse kuitenkaan hätäillä, koska tarvittaessa saa aina apua ja yrittäminen on myös ihan kivaa sekä siinä saa hyvää harjoitusta olla itsenäinen.

Saiman mielestä yrittämisessä parasta on sen vapaus. Se, että saa itse päättää mitä tekee ja milloin tekee, mutta on kuitenkin itsellä vastuu siitä, että tekee edes jotain. Kaikki etenee omaa tahtiaan ja kasvattaa yritystään omien rajojen sisällä, eikä tarvitse ottaa paineita tai kokea alemmuutta, vaikka jollain toisella yrityksellä menisi vähän paremmin.

-Melinda, kesäreportteri