Landebuusti


Landebuusti -hanke on Äänekosken 4H -yhdistyksen kehittämishanke, jolla halutaan aktivoida Äänekosken kylillä asuvia nuoria toimimaan ja kehittämään omaa kylää. 

Hankkeessa perustetaan vähintään viidelle kylälle nuorten ryhmä, joka kehittää kylää hankkeen aikana nuorten kesken esiin nousseiden tarpeiden pohjalta. Nuorten ryhmät järjestävät omalla kylällä kaikille avoimen tapahtuman, jossa oman kylän vahvuuksia tuodaan esille. Eri kylille perustettavat nuorten ryhmät tutustuvat myös muihin Äänekosken kyliin osallistumalla muiden kylien nuorten ryhmien järjestämiin tapahtumiin. Näin saadaan nuoret näkemään oman kylän vahvuudet ja huomaamaan myös kehityskohteet.

Hankkeen aikana kylien nuoret tutustuvat omaan kylään, sen vahvuuksiin ja kehitystarpeisiin. Samalla nuorille tulevat tutuksi kylältä löytyvät yritykset ja elinkeinot. Hankkeen aikana nuoret pohtivat omaa tulevaisuuttaan ja mahdollisuuksia ansaita elantonsa kylällä. Innokkaimmat nuoret voivat jo hankkeen aikana perustaa oman yrityksen ja kokeilla näin yrittäjyyttä.

Hankkeen myötä nuorten ääni saadaan kylien kehittämisessä esiin ja kylille saadaan nuorten näköistä ja nuorten ideoimaa toimintaa. Samalla keskusteluyhteydet kylän toimijoiden ja nuorten välillä saadaan aktivoitua. Hankkeen aikana nuoret oppivat projektityöskentelystä ja tapahtumatuottamisesta ja koko kylä saadaan nuorten toiminnan myötä kehittymään.

Landebuusti päättyi 31.12.2018.

Hanke on toiminut seuraavilla kylillä: Hietama, Mämme, Koivisto, Sumiainen, Suolahti.  

Tietosuojaseloste koskien hankkeeseen osallistuvien nuorten, huoltajien ja muiden mukana olevien henkilötietoja löytyy täältä. 

 

 

Haluaisitko perustaa Pop Up -pakohuoneen vaikka omalle kylälle?

Suolahden Salahuoneen Pakohuonetarvikkeita (lukkoja, kalusteita, tehtäviä) on maksutta lainattavissa 4H:n toimistolta Suolahdesta. Lisätietoja: aanekoski@4h.fi, p. 040 356 3608.

Videot nuorten ryhmien tapahtumista löytyvät YouTubesta.

(Äänekosken 4H Landebuusti).