Kurssit

KERHONOHJAAJAKOULUTUS

 

Kerhonohjaajina voi toimia vähintään 15-vuotta täyttäneet nuoret. !3-vuotias voi toimia kerhon apuohjaajana. Kurssilla nuori saa valmiudet toimia 4H-kerhonohjaajana joko yksin tai yhdessö toisen ohjaajan kanssa. Kerhot voivat olla esimerkiksi yleis-, liikunta- tai kokkikerhoja. Kokkikerhon ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. 

Kerhonohjaamisesta 4H maksaa nuorelle kerhonohjauspalkkiota.

Seuraava kerhonohjaajakoulutus järjestetään syksyllä kahden illan koulutuksena: 1.osa 29.8.2019. 2.osa la 28.9.2019

Ilmoittautumaan pääsee täältä!  

 

 

HYGIENIAPASSIKOULUTUS JA -TESTI

 

Torstaina 24.10.2019 Äänekosken kaupungintalon kahviossa klo 17-21

Hinta 40 €, jäsenille 30 €. Maksu käteisellä paikan päällä.

 

Sisältö: Luento sisältää perustiedot elintarvikehygieniasta ja hygieniaosaamisesta. Tentin hyväksytysti suorittanut on oikeutettu hygieniapassiin. Passi tulee postitse kotiin koulutuksen jälkeen.

 

Hygieniapassia tarvitaan monilla eri aloilla. Hygienipassia voi tarvita omassa työssään, työharjoitteluissa tai vaikka myyjäisissä.

 

Tule yhden illan kurssille, jonka päätteeksi voit myös tehdä hygieniaosaamistestin. Testin suoritettua hyväksytysti saat kotiin postitse niin hygienipassitodistuksen kuin -kortinkin. Kortin voimassaololla ei ole aikarajaa (ainakaan tällä hetkellä).

 

HUOM! Muista ottaa mukaan kynä sekä virallinen, kuvalla varustettu henkilöllisyystodistus (esimerkiksi passi tai ajokortti).

 

Kurssi toteutuu jos ilmoittautuneita on vähintään 15.

Sitovat ilmoittautumiset nettisivuilta kautta. Lomake löytyy täältä!

 

Lisätiedot:

Toiminnanohjaaja: 044 764 2128 tai aanekoski@4h.fi

 

4H-YRITYSKURSSI

 

4H yrityksen voi perustaa jo 13-vuotias. Kurssilaa saa vlmiudet yrityksen perustamiseen. Kestoltaan kurssi on 10tuntia kompaktiopetust aja 17tuntia itsenäistä työskentelyä. Jokaisella yrityksellä on oma yritysohjaaja ja apua ja neuvoja antaa oma 4H-yhdistys. Yrityksen myynti voi olla 50e-7000e vuodessa. Yrittäjänä toimisesta on mahdollista saada myös opintopisteitä.

Seuraava kurssi järjestetään kahden illan kurssina 22 ja 29.10 2019! Ilmoittautumaan pääsee täältä!

Kurssi on osallistujille maksuton. 

 

 

DOGSITTER-KURSSI

 

Dogsittereinä voivat toimia kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 24 tuntia sisältäen näyttökokeen. Kurssilla käytäviä aiheita ovat muun muassa koiran käsittely ja hoito, koiran ulkoiluttaminen ja terveydenhoito.

 

Kurssi toteutetaan syksyllä 2019

 

 

 

 

AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN 

 

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti yli 13-vuotta täyttäneille nuorille. Kurssilla opetellaan perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Kurssin laajuus on 0,5op. Keväällä 2019 kurssi toteutettiin Äänekosken kaupungin tukemana kaikille Äänekosken 9.luokkalaisille.

 

 

 

 

KOTIPALVELUKURSSI

 

Kurssille voivat osallistua kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 20 tuntia ja sillä saa riittävät perustiedot ja -taidot tavallisimmista kodinhoitoon liittyvistä töistä. Kurssin aiheina ovat siivous, ruoan valmistus sekä ikäihmisen elämä.  

Kurssi toteutetaan syksyn 2019 aikana, osana Duunarit kurssia!