Kurssit

Erotu joukosta ja opiskele 4H työpalvelukursseilla taidot kesätöihin!

Kurssin suorittanut voi myös työllistyä 4H- työpalveluun ympärivuotiseksi työntekijäksi, tai perustaa vaikka oman 4H yrityksen.

HYGIENIAKOULUTUS - JA TESTI

 

Tule yhden illan kurssille ja opi perustiedto elintarvikehygienista ja hygieniaosaamisesta. Illan päätteeksi voit tehdä hygieniaosaamistestin. Testin suoritettua hyväksytysti saat kotiin postitse niin hygienipassitodistuksen kuin -kortinkin. Kortin voimassaololla ei ole aikarajaa (ainakaan tällä hetkellä).

Hygieniapassia tarvitaan monilla eri aloilla. Hygienipassia voi tarvita omassa työssään, työharjoitteluissa tai vaikka myyjäisissä.

SEURAAVA KOULUTUS 10.4.2019 KLO 17-21

 

 

AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN 

 

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti yli 13-vuotta täyttäneille nuorille. Kurssilla opetellaan perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Kurssin laajuus on 0,5op. Keväällä 2019 kurssi toteuteaan Äänekosken kaupungin tukemana kaikille Äänekosken 9.luokkalaisille.

 

 

 

 

4H-YRITYSKURSSI

 

4H yrityksen voi perustaa jo 13-vuotias. Kurssilaa saa vlmiudet yrityksen perustamiseen. Kestoltaan kurssi on 10tuntia kompaktiopetust aja 17tuntia itsenäistä työskentelyä. Jokaisella yrityksellä on oma yritysohjaaja ja apua ja neuvoja antaa oma 4H-yhdistys. Yrityksen myynti voi olla 50e-7000e vuodessa. Yrittäjänä toimisesta on mahdollista saada myös opintopisteitä.

Seuraava kurssi järjestetään kevään 2019 aikana!

Kurssi on osallistujille maksuton.

 

 

KOTIPALVELUKURSSI

 

Kurssille voivat osallistua kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 20 tuntia ja sillä saa riittävät perustiedot ja -taidot tavallisimmista kodinhoitoon liittyvistä töistä. Kurssin aiheina ovat siivous, ruoan valmistus sekä ikäihmisen elämä.  

Kurssi toteutetaan kevään 2019 aikana!

 

 

 

DOGSITTER-KURSSI

 

Dogsittereinä voivat toimia kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 24 tuntia sisältäen näyttökokeen. Kurssilla käytäviä aiheita ovat muun muassa koiran käsittely ja hoito, koiran ulkoiluttaminen ja terveydenhoito.

 

Kurssi toteutetaan loppukeväällä - alkukesästä 2019

 

 

 

 

KERHONOHJAAJAKOULUTUS

 

Kerhonohjaajina voi toimia vähintään 15-vuotta täyttäneet nuoret. !3-vuotias voi toimia kerhon apuohjaajana. Kurssilla nuori saa valmiudet toimia 4H-kerhonohjaajana joko yksin tai yhdessö toisen ohjaajan kanssa. Kerhot voivat olla esimerkiksi yleis-, liikunta- tai kokkikerhoja. Kokkikerhon ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. 

Kerhonohjaamisesta 4H maksaa nuorelle kerhonohjauspalkkiota. Seuraava kerhonohjaajakoulutus järjestetään syksyllä 2019, ennen uuden kerhokauden alkua.