Kurssit

Erotu joukosta ja opiskele 4H työpalvelukursseilla taidot kesätöihin!

Kurssin suorittanut voi myös työllistyä 4H- työpalveluun ympärivuotiseksi työntekijäksi, tai perustaa vaikka oman 4H yrityksen.

4H-YRITYSKURSSI MAANANTAINA 29.4. JA MAANANTAINA 6.5. klo 16.30-20.30.

 

* Kurssi on tarkoitettu kaikille 13-28-vuotiaille nuorille. 

* Kurssille osallistuminen ei vaadi 4H-jäsenyyttä eikä vielä valmista yritysideaa.

* Kurssilla käydään läpi kaikki 4H-Yrityksen perustamiseen tarvittavat perustiedot.

* Kurssi on kaikille maksuton.

 

Lisätiedot: Sanni Mönttinen p. 044 764 2128 tai aanekoski@4h.fi

Huom! Ilmoittautuminen 24.4. mennessä.

Ilmoittautumiset kurssille netin kautta täältä.

 

 

Metsänistutus tutuksi -kurssilla opetellaan metsänistutusta käytännössä ja pohditaan mitä kaikkea pitää ottaa huomioon metsänuudistamisessa. Kouluttajana toimii Marko Mustonen Metsäkeskuksesta. 

Lähtö Koiviston kyläkoululta klo 17. Maastovarustus.

Kurssi on maksuton ja tarkoitettu ensisijaisesti yli 14-vuotiaille.

Kurssin toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 ilmoittautunutta. Kurssille ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä 16.5. mennessä.

Ilmoittautumaan pääset täältä.

HYGIENIAKOULUTUS - JA TESTI

 

Tule yhden illan kurssille ja opi perustiedto elintarvikehygienista ja hygieniaosaamisesta. Illan päätteeksi voit tehdä hygieniaosaamistestin. Testin suoritettua hyväksytysti saat kotiin postitse niin hygienipassitodistuksen kuin -kortinkin. Kortin voimassaololla ei ole aikarajaa (ainakaan tällä hetkellä).

Hygieniapassia tarvitaan monilla eri aloilla. Hygienipassia voi tarvita omassa työssään, työharjoitteluissa tai vaikka myyjäisissä.

 

 

 

AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN 

 

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti yli 13-vuotta täyttäneille nuorille. Kurssilla opetellaan perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Kurssin laajuus on 0,5op. Keväällä 2019 kurssi toteuteaan Äänekosken kaupungin tukemana kaikille Äänekosken 9.luokkalaisille.

 

 

 

 

4H-YRITYSKURSSI

 

4H yrityksen voi perustaa jo 13-vuotias. Kurssilaa saa vlmiudet yrityksen perustamiseen. Kestoltaan kurssi on 10tuntia kompaktiopetust aja 17tuntia itsenäistä työskentelyä. Jokaisella yrityksellä on oma yritysohjaaja ja apua ja neuvoja antaa oma 4H-yhdistys. Yrityksen myynti voi olla 50e-7000e vuodessa. Yrittäjänä toimisesta on mahdollista saada myös opintopisteitä.

Seuraava kurssi järjestetään kevään 2019 aikana!

Kurssi on osallistujille maksuton.

 

 

KOTIPALVELUKURSSI

 

Kurssille voivat osallistua kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 20 tuntia ja sillä saa riittävät perustiedot ja -taidot tavallisimmista kodinhoitoon liittyvistä töistä. Kurssin aiheina ovat siivous, ruoan valmistus sekä ikäihmisen elämä.  

Kurssi toteutetaan kevään 2019 aikana!

 

 

 

DOGSITTER-KURSSI

 

Dogsittereinä voivat toimia kaikki 14-vuotta täyttäneet nuoret. Kurssi kestää 24 tuntia sisältäen näyttökokeen. Kurssilla käytäviä aiheita ovat muun muassa koiran käsittely ja hoito, koiran ulkoiluttaminen ja terveydenhoito.

 

Kurssi toteutetaan loppukeväällä - alkukesästä 2019

 

 

 

 

KERHONOHJAAJAKOULUTUS

 

Kerhonohjaajina voi toimia vähintään 15-vuotta täyttäneet nuoret. !3-vuotias voi toimia kerhon apuohjaajana. Kurssilla nuori saa valmiudet toimia 4H-kerhonohjaajana joko yksin tai yhdessö toisen ohjaajan kanssa. Kerhot voivat olla esimerkiksi yleis-, liikunta- tai kokkikerhoja. Kokkikerhon ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. 

Kerhonohjaamisesta 4H maksaa nuorelle kerhonohjauspalkkiota. Seuraava kerhonohjaajakoulutus järjestetään syksyllä 2019, ennen uuden kerhokauden alkua.