Kerhot

Puuhailetko mielelläsi lasten kanssa? Oletko idearikas ja innostava? Oletko ehkä itse käynyt kerhoa ja haluaisit nyt jatkaa kerhonohjaajana? Tule meille 4H-kerhonohjaajaksi!

Ohjaajana sinun pitäisi olla vähintään 14-vuotias. Apuohjaajaksi 4H-kerhoon voit päästä, kun olet täyttänyt 13 vuotta. Apuohjaajavaihe helpottaa siirtymistäsi ohjaajaksi. Alle 18-vuotiaat ohjaavat kerhoa yleensä pareina.

Osassa kerhoista on aikuisohjaaja, ja osassa kerhoista nuori ja aikuinen ohjaavat yhdessä. Mahdollisuuksia on monia. Niistä sinun kannattaa tarkemmin kysyä meiltä.

Uusille kerhonohjaajille järjestetään Osaava kerhonohjaaja-koulutus elokuussa kahtena päivänä, 14. ja 28.8.2019. Kerhokausi alkaa syyskuun alussa 2019 ja kestää toukokuun loppupuolelle 2020. Kerhonohjaajana sinun tulisii sitoutua vetämään kerhoa koko kauden eli noin 30 kerhokertaa.

Voit valita kerhoista mielenkiintoisimman vedettäväksi. Äänekosken seudulla 4H:lla on enimmäkseen yleiskerhoja, joissa puuhataan kaikkea mahdollista, kokkikerhoja sekä liikuntakerhoja. Mikäli sinulla on jotain erityistaitoja, joiden pohjalta haluat perustaa kokonaan uuden kerhon, myös se on mahdollista!

Kerhonohjaajaksi pääset hakemaan pääset täältä.