Työpalvelu

TYÖLLISTÄMINEN

 

4H-tukee nuorten työelämänvalmiuksia. Tavoitteena on parantaa nuorten työelämään liittyviä tietoja ja taitoja sekä tarjota mahdollisuuksia ensimmäisiin työkokemuksiin käytännössä. Työllistämämme nuoret ovat yli 13-vuotiaita.

 

Nuori! Mikäli olet kesätöitä vailla, laita meille sähköpostia jossa esittelet itsesi. Näin voit ilmoittautua kesätyönhakijaksi! Laita sähköpostia osoitteeseen aanekoski@4h.fi

 

4H-MALLI NUORTEN TYÖLLISTÄMISEEN

 

1. Ajokortti työelämään - kurssi

- työelämän pelisäännöt tutuiksi

2. Nuorten koulutukset

- valmennusta erilaisiin työtehtäviin

3. Työllistäminen

- 4H etsii nuorille työtilaisuuksia ja toimii työnantajana

 

 Tarjoamme koululaisille ja opiskelijoille kesätöitä. Kaupunki tukee kesätyöllistämistä ja kaikki Äänekoskn alueella asuvat 14-28 -vuotiaat nuoret voivat hakea meiltä kesätyöpaikkaa. Kaupungin myöntämä tuki työllistymiseen on ollut 50 % palkkakustannuksista. Lopun maksavat asiakkaat eli työntilaajat.

 

Nuoret ovat työsuhteessa 4H-yhdistykseen, joka toimii työnantajana. 4H-yhdistys hoitaa töiden välityksen, palkanmaksun ja muut työnantajavelvoitteet sekä asiakkaiden laskutuksen. 4H:n jäsennuoret ovat vakuutettuja työtehtävissä.

 

Vuosittain 50 – 80 nuorta on ollut kauttamme töissä erilaisissa yrityksissä, kotitalouksissa, maa- ja metsätalouksissa sekä julkishallinnon palveluksessa. Nuorten työt ovat käsittäneet mm. vanhusten- ja lastenhoitoa, siivoustöitä, kauppa- ja kahvila-apulaisten tehtäviä, rakennustyömailla aputöitä, pihatöitä, metsänraivaus- ja istutustöitä.

 

Kotitaloudet voivat saada nuorten tekemistä töistä kotitalousvähennyksen. Myös yrittäjät voivat laittaa laskun verotukseen.  Jos kiinnostuit nuoren palkkaamisesta kauttamme, ota yhteyttä!

 

 

 

 

Nuorten ryhmä järjestämässä kahvitusta Sumiaisten alakoulun kevätnäytelmään